*' 9 Oktober '*

Eleverna och lärarna är uppklädda idag inför fotograferingarna som pågår under hela dagen. Rätt kul att se hu folk klär upp sig. Idag är det ganska varierande väder, både tystert, kallt med ibland sticker solen upp då och då.
Lunchen med det vanliga gänget är helt underbart ibland, mycket skratt och snack. Sms med Sebbe om en männika på skolan är faktiskt rätt skoj.
Andréa och Lina ger mig en liten extra kick glädje när man ser hur glada dem är varje gång man ser dem.

Finanskrisen.. humm, jag har typ ingen koll på det även om jag VILL. Det jag har koll på är Finanskrisen i USA under 1929. Där flera miljoner människor blev depprimerade. Många gjorde allt för att kunna försörja sin familj. Men de rikare människorna som hade förlorat allt tog sitt eget liv från sig själv.
Finanskrisen just nu. Volvo och Volkswagen sparkar många anställda. I går sparkade VW 2 700 av 3 000 i Sverige, enbart för att försäljningen av bilar går dåligt för att folk håller hårt i sina pengar.
I Usa går Volvo förjävligt just nu.

Alla banker i Sverige som stängs ner ska ge varje kund 150.000 kr av staten bara för att anken har gått i konkurs eller stängs ner. Tänk om man har mer än 150.000 i banken, så förlorar man det och får bara ut 150.000 kr istälelt för dem pengar man hade på banken.
Fast de som har kanske bara 80.000 på banken går ju i pluss med 70.000 bara för att banken har gått i konkurs. Finanskrisen kommer att vara "klar" eller hur man ska beskriva det, ungefär vid 2011. Tur att man ska plugga vidare i ungefär 3-4 år efter man är klar med gymnasiet. Under finanskrisen är det väldigt svårt att hitta jobb för att företagen vill spara så mycket pengar som möjligt, ifall företaget skulle gå i konkurs eller förlora för mycket pengar.

Storbritanien höll på hela natten med att komma på någon lösning hur man ska lösa Finanskrisen. Alla stora finans människor samlades tillsammans och försökte lösa problemet. Flera banker sitter med obligatorer som är inte värda ett något alls, men bankerna vet ju inte om vilka det är.


------

9 Oktober..
Händer en del saker idag.
Myket man vill snacka om, men ingen man vill snacka med.

David Grey - This years love ( har du inte hört den så måste du höra den eller se filmen "The Girl Next Door".

Leave me alone.

Kommentarer
Postat av: Anonym

man får MAX 250.000 tillbaka. Så man tjänar alltså inget på det om man har mindre än den summan, utan man är garanterad att få tillbaka den summan man har på kontot. Dessutom har denna summan utökats till 250.000:-.

2008-10-11 @ 14:27:44
Postat av: Stefanhum

Jag läser alla dina inlägg.! Tycker det blir bättre och bättre flyt i dem, mer och me ren poetisk touch över det. Du är ingen tvekan om att du har roligt när du skiver och de är därför välidt roliga att läsa. Men det 'är inte det jag skall sätta betyg på. så tänk på att det blir mer substans och samhällskunskap. Det där med att alla får 150.000 lät ju väldigt bra, men stämmer dessvärre inte Det får du kolla upp. Se till att få in nyhetsmaterial varje vaecka och lämna in alla uppgifterna, även till temat!

2008-10-13 @ 12:57:46
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/
Postat av: Angelica

haha jaa... fotograferingen. HAHA det var skoj, eller hur nicke? :P

2008-10-13 @ 13:38:56
URL: http://angelsblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0