*' 30 September '*

Tjohoppsan!

Regn och ännu mera regna, men tack gode gud at Fc finns och lite rolig människor att snacka med :) Samt treorna som spelar in orgasm ljud på sina datorer ( dem är väldigt speciella ) man hör dem to.m nu när de stönar där inne *Suck*

Men bara så alla vet, jag har skaffat en ny privat blogg.. :)

*' 29 September '*

1. Hur olika är mäns och kvinnors beteenden, värderingar, förutsättningar och villkor? Beskriv skillnaderna mellan könen som du uppfattar det. Vad beror skillnaderna på? Hur mycket beror det på biologiska skillnader och hur mycket på vår uppfostran och samhällets normer? Tycker du att synen på och uppdelningen mellan män och kvinnor är bra som den är eller borde den förändras? I så fall hur. Argumentera för din åsikt!

Mina åsikter!

Människornas beteende är olika, från person till person... allt handlar om hur en människa är uppväxt, umgänge mm... En människa som är uppväxt i en bättre miljö brukar ofta har ett annorlunda beteende än en människa som är uppväxt i en miljö där barnet blir slagen eller liknande saker.
En bortskämd unge brukar ju ha höga villkor när det gäller saker och övriga saker medans en unge som inte har blivit så bortskämd har ju inte så höga förhoppningar och villkor som en bortskämd unge har.

Uppdelningen mellan kvinnor och män borde faktiskt förbättras kraftig. Männen i dagens samhälle har mycket mer makt än vad kvinnor har. Männen har oftast bättre arbeten, lön osv. Men kvinnorna har längre ledigt än män när ett barn har födds. Kvinnor borde få samma lön som männen för att kvinnor kan prestera lika bra, även kanske mycket bättre än männen. en kvinna ska inte få 90 % av mannens lön trots samma jobb.
Det beror lite på att kvinnor måste ha mamma ledigt några månader efter födelsen. Kvinnor kan också jobba på högre positioner än männen. Förr i tiden hade männen all makt medans kvinnorna var "slavar" till männen, de "sålde" sig själva för att kunna leva för att de blev misshandlade och nedtryckta. Med tiden som kom så fick kvinnorna mer och mer makt i samhället. De fick arbeta med samma jobb som deras män, de fick gå med i armén, de fick röst rätt.

Men tyvärr så har männen fortfarande "makt" över kvinnorna. Såg en film häromdagen med min flickvän, tror att den heter "När Mörkret Faller" en svensk film som handlar om 4 tjejer/kvinnor som blir misshandlade eller liknande saker. Den ena tjejen tillhör en muslim familj, en dag kom det ett rykte att hon hade haft sexuellt umgänge med en kille innan äktenskap. Hennes pappa, två brödar och pappans brödar klarade inte av det ryktet för att de riskerade att bli "utpekade" från dras religion, så de tog med sig flickan över till Tyskland där dem slängde henne ner på en motorväg..
Sånt anser jag är förjävligt, att man ens kan göra en sån sak mot sin dotter/syster, att man mördar en person för att inte bli utpekad från sin religion. Kom helt av spåret men ville bara berätta lite om den filmen för att jag tycker att den är väldigt lärorik. SE DEN!

Sen finns det ju en av dem västa sorterna, och det är Kvinnomisshandlar. Känner faktiskt en sådan, men tack och lov så sitter han på anstalten någonstans i Sverige. Men han misshandlade sin fru för att han höll inne sina känslor när folk tryckte ner honom. Men ibland räckte det med att maten var fortfarande kall eller något liknande. Kvinnan som blev misshandlad fick knappt lämna huset vissa dagar för att mannen ville ha makt över kvinnan.

// Nicke Buregård

*' 26 September '*

såja, nu har vi forskat en den ang. Muppmonstret och bloggmonstret..

Muppmonstret = måste vara en elev, kanske i Ek1 eller 2? :O
mBloggmonstret måste ju vara utan tvekan Roban, har är ju den enda som kan stränga av ens blogg :O

*' 26 September '*

Tjenixen!

Livet är just nu på toppen förutom en irriterande huvudvärk som är väldigt populär hos mig tydligen.. Men dagen började med GeA med steffe, läraren som egentligen inte utbildada lärare i Geografi.

Helt plötslig mötte jag Stefan där han otroligt nog gick rakt in i mig och vi började små bråka, tyvärr så vann han första ronden, men vänta, DU ska snart allt få  se.....

Lunchen, Emmelie yller år idag så vi grattade henne där och så hade vi köpt en blomma till henne, jag var jätta snäll som bidrog med 50 kr (a) känner mig väldigt stolt över det :)

helt plötsligt så försvann min huvudvärk just då och jag kände mig jätta lycklig, men tyvärr så kom den tillbaka nu när man satte sig på Psykologin.

Nu kommer vi till det roliga,( som typ ingen förstår något av ungefär ) men jag köpte faktiskt en bil den 23:e denna månaden.. vi körde "hela" vägen upp till Ängelholm för att kolla på en bil, men det var värt det faktiskt.

Svart bil som är otroligt rolig att köra, men "tyvärr" så har den 240 hk nä orginal är 150 och den väger 1350 kg , så ni kan ju gissa om bilen går bra. För att det gör den utan problem. Så ikväll ska man ut och övningsköra med den för första gången och sedan fixa lite på den :)

Men ska fortsätta med Tema arbetet nu, har snart blivt en timmes uppehåll från det. Hahaha :)

Trevlig helg gott folk, för att snart ska jag ut och sprätta grus och bränna gummi :)

*' 23 September '*

Hejsan..
Dagen har sett mycket bättre ut än vad den gör just nu.. Vi vill bara ditt bästa, hoppas att du förstår det. Förhoppningar är verkligen bra, men inte alltid..
Sitter på Filosofi A just nu ock försöker att drömmamig bort från denna värld, där kaos, brottsligheter, fattigdom och allt annat existerar. Men just nu fungerar det inte, så det bli det gamla vanliga, musik och en satans huvudvärk för tillfället.
Var nyss hos rektorn för att vi skulle snacka med honom om en massa. Han hade sin lampa tänd med den late var inte inne just då.. ajaj.
Kan väl ta en nyhet och snacka lite om den nu när man har otroligt tråkigt.

Skolmassaker i Finland.
En yrkesskola i staden Kauhajoki i Österbotten öppnade en 20-åring eld mot elever, lärare och sedan skjuter han sig själv till döds. Det finns ett flertal döda elever och lärare på skolan, men räddningstjänsten har inte räknat hur många offer det handlar om.
Alla elever är ute från byggnaden och erbjuds psukologisk hjälp. Uppgifterna om gärninsmannen är knapphändiga men det sägs att han har haft en kommandohuva på sig när han hade börjat öppna eld.
Det är knappt ett år sedan liknande saker hände i Finlands län. Den 7 november i fjol dödade en 18-åring åtta personer på sin skola i Jokela i södra Finland och kort därefter tog han sitt eget liv. I detta fallet hade gärningsmannen planerat sitt dåd i flera månader och förberett det genom att gå på skytteklubb och skaffat vapenlicens, vapen och ammunition.
Enligt uppgifter så ska skolan ha börjat brinna i samaband med skottlosningen.
Ett vittne säger att hon har hört 8 skott och sedan sett rök stiga från skolan.
Skottdramat börjad strax efter 10 på förrmiddagen och de ska ha sett killen komma bärande på en stor väska till skolan.
Det sägs dessutom att 20-åringen har lagt ut filmer på Youtube där han skjuter, rubriken är "Me and my Walther P22 Target" där han skjuter på en bana. Den senaste filmen lades upp för 5 dagar sedan där han säger "Godbye" och sne finns där filmer som är omkring 3 veckor gamla. Det ska även finnas en till person som står bakom kameran när mannen skjuter.

Hur kan man egentligen göra så här på en skolan? de flesta som gör skolmassaker är människor som är utstötta från världen och får ingen hjälp när dem ber om det.

*' 19 September episod 2'*

God eftermiddag allt folk !

Ska skriva ännu en sak till vårt kära tema Jämlikhet.. och frågan är "Hur jämnställda är vi i Sverige idag?" snackade nyss om hur det är på arbetsmarknaden, så det borde man faktiskt kunna skriva lite om, om man nu är så smart!

Jämställdheten i Sverige är kanska olik om man jämför med USA som ett exempel. Usa har ju så på arbetsmarknaden att många kvinnor (mer än 50%) är hemafrun medans det är mannen som är familjens försörjare som arbetar 7 - 5 tider.
I Sverige är det mycket anorlunda, här är det både kvinnor och män som arbetar tillsammans överallt. Men kvinnor som har samma jobb som männen tjänar bara 92% av männens lön.
Varför är det så? Jo, jag anser att männen inte kan födda barn (tack och lov) vilket gör att männen inte behöver  ta mamma ledigt några månader, männen har oftast bättre fysisk hälsa än kvinnor beroende på yrken.
Varför blir män oftast chef "lättare" än kvinnor? Männen anses att kunna vara mer agressiv än kvinnor..

Menar inget kvinno förnedrande nu när jag skriver allt detta, men männen brukar ofta vara dumenänt inom de flesta yrkena där det krävs kroppsarbete, teknik eller något liknande. Kvinnor arbetar mest som på apotek, livsmedels butiker, sjukhus m.m...  Allt fler och fler kvinnor som är utbildade till sjuksköterska jobbar istället i Danmark eller Norge för att där anses det vara bättre betalt än i Sverige.

Vad kan staten göra åt dessa problem? Ja, ge kvinnorna bättre lön trots att de inte "klarar" av samma saker som männen och ge dem en lika stor chans att bli en chef (högre positioner) inom olika yrken så att vi får fler kvinnliga chefer
samt att de ska bli behandlade på precis samma sätt som oss män.

Under första och andra världskriget så blev det mer jämställt bland yrkena pga. männen var tvugna att gå ut i krig medans kvinnorna tog över deras arbeten. Men så fort männen kom tillbaka från kriget så var kvinnorna (de som hade kvar sina män) tvugna att återgå till deras hushålls arbeten. När kvinnorna fick rösträtt 1921 så blev det mer jämställt mellan män och kvinnor i Sverige.

Men tyvärr så är det inte så överallt i dagens läge. "titta" på Afrika eller liknande fattiga länder där männen har makten över allt. Kvinnorna får då göra all hushålls arbete, trädgårdsarbete och liknande. Medans männen har högra positioner, klart  inte alla, de "fattigare" håller mycket på med kroppsarbete medan de med mer pengar har mer makt så som General inom militären, hotell ägare osv.

Under tiden Israel har en mer jämn jämställdhet inom arbeten, kvinnor som går med i armén, bra utbildning och höga positioner vid äldre ålder.

Så alla länder har sin jämställdhet beroende på hur landet är uppbyggt, fattigdom / rikedom, antal invånare m.m.

Jag kanske inte är världens bästa människa på sånt här, men jag försökte iallafall skriva en del. Men ska dra hem nu och sen kolla bil med fader min.

Ha en super trevlig helg innan skolan börjar på nytt igen!


*' 19 September '*

Hejsan Hoppsan.

Sitter här uppe idag uppe vid trappan.. Saman har lyckats få igåg hennes otroligt dyga Akon eller någon sån gojs, fy farao o.
Blogga om dagens nyhet blir väl till att göra just nu.. Dessutom hade jag tänkt att härma Gadhir lite med Veckans låt, så att man kan få något roligt att skriva om på fredagar..


Rymdresa lätt match för litet kryp -
får bli dagens nyhet   :)

De små björndjuren är omkring o,1 - 0,5 milimeter stora och har klarat av forskarnas alla olika tester. De har klarat av att leva utan vatten i tio år, kokas, frysas i flytande kväve och nu har de lyckats klara av forskarnas eldtest. Björndjuren klarar av att kyllas ner till 273 minusgrader och upp till 150 plus. De ska lära människan hur man ska kunna leva i rymden.
6 000 atmosfärers tryck har de små djuren fått mot sig och de har änu överlevt.
Faktum är att de björndjur som var helt oskyddade dog. Den ultravioletta strålningen i hela spektret tar faktiskt kål på vad som helst. Men av de björndjur som skyddades från en del av den ultravioletta strålningen överlevde drygt var tionde, en sensation i sig.
Bjrndjuren ingår i samma grupp som ringmaskar och tusenfotingar. Det finns omkring 750 arter av dem i världen och ungefär ett sjuttiotal av dem finns iSverige.

Men ändå, rätt fräckt om vi får veta hur man ska överleva genom att man utsätter och undersäker små mikroskopiska djur som är omkring en milimeter.

Dagens låt får väl typ bli : Sober - kalla mig...  svårt att hitta någon bra låt, men den får mig pigg, glad och tänker på sommaren -07. härliga minnen :)

Trevlig helg gott folk !


*' 18 September '*

Tjenixen!
Har haft ett litet uppehåll av bloggning nu under de senaste dagarna pg.a lite krisproblem hit och dit. Men nu måste man komma igång igen med skolbloggning.

Vårt tema som vi har nu pratar vi om Jämlikhet och Jämstädighet. Så vi ska blogga om en hel del!
Idag ska jag blogga om hur jag skulle ha varit om jag skulle ha bytat man till en kvinna.. (undra bara varför man skulle göra det?)

Om jag skulle ha varit en kvinna så skulle jag säkert ha behövt att gå upp typ sådär 2 timmar innan bussen går för att kunna duscha i ungefär 30 min sedan hina platta håret, sminka mig och klä på mig och sedan dränka mig i parfym och till sist stress äta med frukosten om man ens skulle ha hunnit med den.
Promenixa bort till bussen där man säkert skulla ha hittat någon utav sina tjejkompisar där man sedan skulle kunna stå och snacka om vad som hände under helgen eller vad som kommer att hända, men det största samtals ämnen är ju så klart sminket vi har på oss och kläderna, vilka som har det dyraste eller mest kända märket..

I Skolan.. Kolla sena blickar på alla ettor som beter sig som fjortisar, springer rundor, skricker på varandra och står och tuggar tugummi med hela flabben. Ibland så skulle man säkert ha gett dem dära töntarna några bickar då och då för att vissa vem som är tuffast och populärast på skolan.

Hemma... Bråka säkert ännu mer med familjen är vad gör i nutidens läge, och denna sista veckan har verkligne inte varit rolig för familjen.Skulle säkert ha behövt ett ännu större rum är det jag har just nu som är bara på 14 Kvm litet och där skulle jag knappast fått plats med alla mina kläder , smink, smycken och allt annat onmödigt gojs som en kvinna faktiskt använder.

Just nu kommer jag inte på så mcket mer som skulle ha varit ändrat i mitt liv om jag byte från man till kvinna.
Förhoppningsvis så skulle jag ha haft kvar mitt intresse för motorer, men tror verkligen inte en chans på det. För liksom, hur många kvinnor finns det som är populä, rik och krökar 24/7 och har ett intresse för motorer?

Förändringar:
Näst in till allt..
Mitt beteende
Vännerna runtom
Familjen
Skulle säkert ha fetat och krökat ännu mer
Krävt mer pengar från familjen


Så här skulle säkert mitt liv ha sett ut om jag byte kön till kvinna. Men aldrig i hela mitt liv att jag skulle vilja bli en kvinna istället. Tänk så mycket de måste lida igenom hela sitt liv. Äckliga killar/män som är grymt snuskiga mot dem, alla bråk med ens bästa vänner, all festande, dyra saker, födda barn och allt annat..
Tack och lov at man är född till kille istället, men även vi kan ha STORA problem.

Ha en underbar "solig" dag alla små barn och vår egna Stora Talare : )

*' 13 september '*

Game Over.

*' 12 September '*

Hejsan Hooppsan :)

En liten halv dryg dag idag också. Började min "underbara" morgon med Nk- prov, vilket blev helt okej. efter det fick vi en oväntad håla på två timmar (jippi) . Så man drog in till stan med Christoffer och käkade på Saluhallen, kebabtallrik is tha shit. Sen drog man tillbaka till skolan och började skicka lite sms med Liba, som man typ har gjort hela dagen (a) haha... Psykologi är väldigt tråkigt när man inte har något intresse alls för att itta och lyssna på en kvinna som bablar non-stop i typ 2 timmar.. 

Men nu sitter man på Historna B (?) och skriver blogg som typ 2% av alla andra. Idag blir det att träffa min flicka, sen dra ut på stan, käka lite samt köpa saker till mobilen (a) hihi.
Sen hem o bada lite Jaccuzzi om man lyckas skicka iväg familjen några timmar vilket jag verkligen hoppas :)

Anonser:
Två singel killar söker sin stora kärlek, är du intresserad så hör av dig ;)


Have a nice day :)

*' 11 September '*

Godagens Alla barn :)

Denna dagen har varit helt okej (tyvärr är det ännu inte över).
sitter btw på Geografi B med Vår stora talare, men ja, han sitter lika mycket vid datorn som vi gör.. just nu sitter jag med de två killarna som inte har haft ett kvinligt förhållande på 17 år och de verkar vara helt tända på en tjej som heter Madde (3-kant (?) ) *herregud!*

Emma, som sitter en liten bit ifrån mig sitter också och bloggar, tydligen om Oskar :)

"Sebbes kråka skulle ut och åka" ;)
Hahha, dålig humor när man sitter på lunch med Krille, Sebbe och Josefin och Tette :)

Måste fortsätta med vårt grupparbete, Fetma i världen :)

Tar en tyst minut för de 3.000 människorna som dog den 11/9 2001. Och en tyst minut för Anna Lindh som blev knivmördad 11/9 2003

Vi höres alla små barn :)

*' 9 September '*

Hejsan Hoppsan :)

Sitter på en halvdryg filosofi A just nu, inte speciellt rolig lektion.. Sitter bara och snackar om Människorna värde. jisses...
Men vi har iaf gett en tjej i ettan ett nytt smeknamn, Sugmärket.. hahaha, har ju redan en kille som spänner sig något så otroligt mycket (kanske bara sträcker ut på ryggen så att magrutorna ska synas?) men han heter Spännebögen ;) haha..
Orkar inte med skolan för tilfället, något så otroligt drygt.. På fredag har man prov och har knappast öppnat boken som man får väl göra idag..
Den drygaste dagen någonsin..
Började med DDD (Don´t drink and drive, you may spill you drink) haha, Oskars kommentar typ 24/7. Som började kl 08.45 när man egentligen börjar 10.00 och så går man till 16.00... Jippi... Klassrummet brevid oss kollar på Troja, och allt man här är folk som skriker och svärd som klingar mot varandra.

Dessutom så suget efter bil är något så otroligt högt, vill få sålt hojen så att man sedan kan stå och pilla med en bil ute i garaget, har det mesta redo redan, så som högtalare, slutsteg, OMP stolar m.m.. men ja, den enda som är ivägen rä styvmamma som inte vill ge mig pengar till bil ännu.
Ska förhoppningsvis kunna sparka ut familjen under helgen så att man kan få huset för sig själv, så att man kan mysa med flickan och ha en liten fest, för sånt fungerar ju inte när familjen är hemma.. haha..


Dagens otroliga nyhet: Jorden går under imorgon.               
WHAT?! ska jorden gå under? Tydligen så är det en grupp forskare som ska försöka uppleva Big-Bang så att de kan lösa den stora gåtan, om hur universum har uppstått. Går något fel så kan det betyda jordens undergång. 5000 forskare har försökt att sätta stopp för ett sådant här försök. Försöket kommer att göras i Schweiz i en jätte stor maskin som ska låta två protoner kollidera med varandra. Många utav alla de forskarna har fått fler tav agressiva hotmejl..
Forskarna har arbetat med exprimentet i 14 år. Förhoppningsvis har de gjort små tester hela tiden.. En skäerhetsrapport har tydligen gett exprimentet grönt ljus. Jag skulle int ha gjort det prcis.. tänk om något kan gå fel? Liksom, det finns alltid något som kan hända.


- Det som gör mig arg är att människor tror på det där struntpratet. Vi gör det här för att gynna mänskligheten, inte för att förgöra den, säger James Gillies, PR-ansvarig för projektet.

så, går jorden under imorgon så hörs vi väl säkert någon annanstans, lev livet ikväll ;)

*' 8 September, episod 2 '*

Hejsan Hoppsan!
Sitter och googlar runder på alla möjliga nyhets sajter för att hitta den s.k "perfekta nyheten". Men fastnade på en som Schtumpan visade mig imorse. Nyheten handlar om en man som var väl runt 70 år och hade 170 barn och 86 fruar. Liksom, hur i allsin dar kan man ha så många fruar och så många barn? Liksom, det är inte konstigt att jorden över befolkas när människor föder så många ungar, och har sex med så många. Jag som alltid ha tyckt att om man har sex med mer än typ 10 pers innan man är typ 18 bast så är det lite fel. Har en f.d tjejkompis som har haft samlag med 24 killar (senast räknat juli -08) och hon blev 15 år i Juni. vaddå ligga i?! Men nu glömmer vi det och återgår till nyheten : )
Hittade nyss några sjuka nyheter på expresen.se/sex, lliksom, hur många li anklagade för högljutt sex? haha, låter faktikst rätt sjukt, och undra om det beror på sängen eller om det är deras stönande de blir anklagade för...

Hittade äntligen "killen" som har 86 fruar och typ 170 barn.. Killen är en nigerisk 84-årig man som gifte sig med alla 86 fruarna, hur kan man tillåtan en sån sak? Man är ju otogen och man har intima förhållande undertiden man är gift med någon annan.. chockar mig inte om alla de där 86 kvinnorna kände varandra.
Detta sa den 84-åriga mannen till BBC news:
"En man med tio fruar skulle kollapsa och dö, men jag har fått min kraft av Gud. Det är förklaringen till att jag lyckats hålla ordning på 86 fruar"
Det bästa som den "killen" sa i artikeln var att man inte skulle göra som honom! (smart grabb)

Tycker att det är otroligt fel gjort av honom. Tänk alla de männen som aldrig få ha ett sexuellt umgänge med en kvinna, så kommer han där själv med 86 kvinnorna.. störd kille enligt mig.. men alla har ju sina åsikter om allt och alla..

Nu går dagen mot sitt slut.. sätta sig på 160, 162 eller 6 hem.. sticka och hämta sin Touch Diamond och sen bege sig upp till sin fru och äta middag hos henne!

Life for you has been less than kind So take a number,
 stand in line We've all been sorry,
we've all been hurt But how we survive,
is what makes us who we are


Trevlig kväll gott folk!  : )

*' 8 September, episod 1'*

Hejsan Hoppsan :)
Sitter som vanligt på en Samhälls lektion med vår stora talare Stefan.
Just nu står han och snackar om bloggar som han har gjort nu de två senaste "två och en halv timmes lektionerna".
Men i Lördes fyllde jag 17 år. Typ inget hände faktiskt. Fredagen firade jag med min älskling ensam hemma hos henne, så det bev ganska mycket mys, film och goooo mat.
Lördagen blev det att åka upp till Tåtarp uppe vid Ängelholm och firade Bengt Buregård som blev 80 år gamal :) Var där i typ 5 timmar och trodde att jag skulle dö efter tredje timmen för att det var något så otroligt tråkigt.
Söndagen tillbringade jag genom att övningsköra lite med familjens Touareg V8 ( otroligt rolig bil ) som styvmamma inte vet om. haha. På eftermiddagen drog jag hem till morsan och käkade lite och fick lite pengar av henne :)
Men mina presenter under helgen var :
* HTC Touch Diamond (ligger i brevlådan och väntar på mig)
* Multimedia stol (Två högtalare och en bas i en liten fötölj)
* Kläder från frun och hennes familj.
* Massor med pengar från allt och alla :)

Det bästa av allt är att daganra fortsätter och att man har fler släktingar och bästa vänner som ska komma på kalas hemma hos miiig :)

Men nu har Stefan (Den Stora Talaren) sagt att man måste blogga om någon nyhet.. så får väl dra igång lite musik och blogga ännu en del till.

Trevlig kväll gott folk !

skooolk

Nu ska jag skolka lite för det tycker jag är kul :) Dessutom fyller jag år imon ju ;)
Jag har precis bevisat att jag är trög, jag trodde att en bild var från
Lund som var från Göteborg.. ÄÄÄÄGDDD!!

RSS 2.0