*' 19 September '*

Hejsan Hoppsan.

Sitter här uppe idag uppe vid trappan.. Saman har lyckats få igåg hennes otroligt dyga Akon eller någon sån gojs, fy farao o.
Blogga om dagens nyhet blir väl till att göra just nu.. Dessutom hade jag tänkt att härma Gadhir lite med Veckans låt, så att man kan få något roligt att skriva om på fredagar..


Rymdresa lätt match för litet kryp -
får bli dagens nyhet   :)

De små björndjuren är omkring o,1 - 0,5 milimeter stora och har klarat av forskarnas alla olika tester. De har klarat av att leva utan vatten i tio år, kokas, frysas i flytande kväve och nu har de lyckats klara av forskarnas eldtest. Björndjuren klarar av att kyllas ner till 273 minusgrader och upp till 150 plus. De ska lära människan hur man ska kunna leva i rymden.
6 000 atmosfärers tryck har de små djuren fått mot sig och de har änu överlevt.
Faktum är att de björndjur som var helt oskyddade dog. Den ultravioletta strålningen i hela spektret tar faktiskt kål på vad som helst. Men av de björndjur som skyddades från en del av den ultravioletta strålningen överlevde drygt var tionde, en sensation i sig.
Bjrndjuren ingår i samma grupp som ringmaskar och tusenfotingar. Det finns omkring 750 arter av dem i världen och ungefär ett sjuttiotal av dem finns iSverige.

Men ändå, rätt fräckt om vi får veta hur man ska överleva genom att man utsätter och undersäker små mikroskopiska djur som är omkring en milimeter.

Dagens låt får väl typ bli : Sober - kalla mig...  svårt att hitta någon bra låt, men den får mig pigg, glad och tänker på sommaren -07. härliga minnen :)

Trevlig helg gott folk !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0