*' 23 September '*

Hejsan..
Dagen har sett mycket bättre ut än vad den gör just nu.. Vi vill bara ditt bästa, hoppas att du förstår det. Förhoppningar är verkligen bra, men inte alltid..
Sitter på Filosofi A just nu ock försöker att drömmamig bort från denna värld, där kaos, brottsligheter, fattigdom och allt annat existerar. Men just nu fungerar det inte, så det bli det gamla vanliga, musik och en satans huvudvärk för tillfället.
Var nyss hos rektorn för att vi skulle snacka med honom om en massa. Han hade sin lampa tänd med den late var inte inne just då.. ajaj.
Kan väl ta en nyhet och snacka lite om den nu när man har otroligt tråkigt.

Skolmassaker i Finland.
En yrkesskola i staden Kauhajoki i Österbotten öppnade en 20-åring eld mot elever, lärare och sedan skjuter han sig själv till döds. Det finns ett flertal döda elever och lärare på skolan, men räddningstjänsten har inte räknat hur många offer det handlar om.
Alla elever är ute från byggnaden och erbjuds psukologisk hjälp. Uppgifterna om gärninsmannen är knapphändiga men det sägs att han har haft en kommandohuva på sig när han hade börjat öppna eld.
Det är knappt ett år sedan liknande saker hände i Finlands län. Den 7 november i fjol dödade en 18-åring åtta personer på sin skola i Jokela i södra Finland och kort därefter tog han sitt eget liv. I detta fallet hade gärningsmannen planerat sitt dåd i flera månader och förberett det genom att gå på skytteklubb och skaffat vapenlicens, vapen och ammunition.
Enligt uppgifter så ska skolan ha börjat brinna i samaband med skottlosningen.
Ett vittne säger att hon har hört 8 skott och sedan sett rök stiga från skolan.
Skottdramat börjad strax efter 10 på förrmiddagen och de ska ha sett killen komma bärande på en stor väska till skolan.
Det sägs dessutom att 20-åringen har lagt ut filmer på Youtube där han skjuter, rubriken är "Me and my Walther P22 Target" där han skjuter på en bana. Den senaste filmen lades upp för 5 dagar sedan där han säger "Godbye" och sne finns där filmer som är omkring 3 veckor gamla. Det ska även finnas en till person som står bakom kameran när mannen skjuter.

Hur kan man egentligen göra så här på en skolan? de flesta som gör skolmassaker är människor som är utstötta från världen och får ingen hjälp när dem ber om det.

Kommentarer
Postat av: Stefanhum

Bra inlägg där du ställer många viktiga frågor. Skulle detta kunna hända i Sverige? Vi har visserligen hårda vapenlagar, men samma problem med att människor som mår dåligt inte får hjälp.

2008-09-25 @ 14:35:08
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0