*' 29 September '*

1. Hur olika är mäns och kvinnors beteenden, värderingar, förutsättningar och villkor? Beskriv skillnaderna mellan könen som du uppfattar det. Vad beror skillnaderna på? Hur mycket beror det på biologiska skillnader och hur mycket på vår uppfostran och samhällets normer? Tycker du att synen på och uppdelningen mellan män och kvinnor är bra som den är eller borde den förändras? I så fall hur. Argumentera för din åsikt!

Mina åsikter!

Människornas beteende är olika, från person till person... allt handlar om hur en människa är uppväxt, umgänge mm... En människa som är uppväxt i en bättre miljö brukar ofta har ett annorlunda beteende än en människa som är uppväxt i en miljö där barnet blir slagen eller liknande saker.
En bortskämd unge brukar ju ha höga villkor när det gäller saker och övriga saker medans en unge som inte har blivit så bortskämd har ju inte så höga förhoppningar och villkor som en bortskämd unge har.

Uppdelningen mellan kvinnor och män borde faktiskt förbättras kraftig. Männen i dagens samhälle har mycket mer makt än vad kvinnor har. Männen har oftast bättre arbeten, lön osv. Men kvinnorna har längre ledigt än män när ett barn har födds. Kvinnor borde få samma lön som männen för att kvinnor kan prestera lika bra, även kanske mycket bättre än männen. en kvinna ska inte få 90 % av mannens lön trots samma jobb.
Det beror lite på att kvinnor måste ha mamma ledigt några månader efter födelsen. Kvinnor kan också jobba på högre positioner än männen. Förr i tiden hade männen all makt medans kvinnorna var "slavar" till männen, de "sålde" sig själva för att kunna leva för att de blev misshandlade och nedtryckta. Med tiden som kom så fick kvinnorna mer och mer makt i samhället. De fick arbeta med samma jobb som deras män, de fick gå med i armén, de fick röst rätt.

Men tyvärr så har männen fortfarande "makt" över kvinnorna. Såg en film häromdagen med min flickvän, tror att den heter "När Mörkret Faller" en svensk film som handlar om 4 tjejer/kvinnor som blir misshandlade eller liknande saker. Den ena tjejen tillhör en muslim familj, en dag kom det ett rykte att hon hade haft sexuellt umgänge med en kille innan äktenskap. Hennes pappa, två brödar och pappans brödar klarade inte av det ryktet för att de riskerade att bli "utpekade" från dras religion, så de tog med sig flickan över till Tyskland där dem slängde henne ner på en motorväg..
Sånt anser jag är förjävligt, att man ens kan göra en sån sak mot sin dotter/syster, att man mördar en person för att inte bli utpekad från sin religion. Kom helt av spåret men ville bara berätta lite om den filmen för att jag tycker att den är väldigt lärorik. SE DEN!

Sen finns det ju en av dem västa sorterna, och det är Kvinnomisshandlar. Känner faktiskt en sådan, men tack och lov så sitter han på anstalten någonstans i Sverige. Men han misshandlade sin fru för att han höll inne sina känslor när folk tryckte ner honom. Men ibland räckte det med att maten var fortfarande kall eller något liknande. Kvinnan som blev misshandlad fick knappt lämna huset vissa dagar för att mannen ville ha makt över kvinnan.

// Nicke Buregård

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0